Publicatie

Knetteren en knallen – Bijbels proefjesboek

Knetteren en knallen - Bijbels proefjesboek

In dit proefjesboek ontdekken kinderen dat spannende, spetterende en schuimende proefjes goed samen kunnen gaan met serieus de Bijbel lezen en uitleggen wat het goede nieuws van Jezus betekent. Het boek nodigt volwassenen en kinde ren uit om samen op avontuur te gaan in de wondere wereld van wetenschap en techniek.

De proefjes zijn geschikt om thuis te doen, op school, op een feestje, tijdens zondagschool of kindernevendienst of op vakantie.

Bij elk proefje vind je een duidelijke uitleg, vragen om over door te denken en natuurlijk de verhalen en teksten uit de Bijbel waar de proefjes bij zijn gezocht.

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN 9789085433798


 

Publicatie

Struinen door de schepping – Bijbels natuurboek.

Struinen door de schepping - Bijbels natuurboekKinderen houden van de natuur! Ze rennen door het gras, bestuderen vlinders en bouwen hutten of vlotten. Ook ouders gaan graag met hun kinderen de natuur in.

Dit natuurboek verbindt het genieten van de natuur met het geloof in de Schepper. Naast informatieve weetjes over landschappen, dieren en planten lees je Bijbelteksten en vind je creatieve opdrachten.

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN 978908533347


 

Publicatie

God woont bij zijn volk, sta samen stil bij het wonder van Pasen.

God woont bij zijn volkLeef als gezin samen toe naar Pasen tijdens de veertigdagentijd.

God wil bij zijn volk wonen, daarom geeft Hij Mozes opdracht om de tabernakel te bouwen. Ontdek met elkaar de lijnen die van de tempel- en tabernakeldienst lopen naar Jezus en het offer dat Hij bracht op Golgota. Hij kwam bij ons, heel gewoon, als mens onder de mensen. Zo’n God hebben wij!

Bekijk de tabernakel en bouw hem stap voor stap na met de onderdelen uit de kijkdoos. Op deze manier leer je meer over de voorwerpen en rituelen rondom de offerdienst. Elke dag is er een bijbeltekst en zijn er doe- en denkopdrachtjes voor verschillende leeftijden. Zo sta je samen stil bij het wonder van Pasen.

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN 9789085433354


 

Publicatie

Adventure, als gezin op reis met Jozef en Maria.

AdventureGaan jullie mee op avontuur met Jozef en Maria? Ze reizen tijdens advent op een ezel van Nazaret naar Betlehem. Elke dag gaan ze een stapje verder op de landkaart.

Onderweg komen jullie bekende verhalen uit het Oude Testament t egen, die je kunt naspelen met de vingerpoppetjes. Ook vind je bij elke dag leuke opdrachten zoals proefjes, tekenen, luisteren en muziek maken. Zo komt het kerstverhaal steeds dichterbij.

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN 9789085433149


 

Publicatie

God heeft jou gemaakt, bijbelmateriaal voor 3+ groepen.

Cover-god-heeft-jou-gemaaktDeze uitgave bij de Prentenbijbel bevat prachtig verwerkingsmateriaal voor jonge kinderen. Te gebruiken tijdens kindernevendiensten, Bijbelcrèches of thuis. Er is voor iedere zondag een verhaal, een filmpje, vragen, liedsuggesties , gespreks- en gebedspunten.

Meer informatie:
Uitgeverij Royal Jongbloed | ISBN 9789086011308

 

 


Opdracht

Eindredactie Kind op Maandag
Uitgeverij Kwintessens

Kind op Maandag is een godsdienstmethode voor protestants-christelijke basisscholen waarin het Bijbelverhaal centraal staat.

Meer informatie over Kind op Maandag.


 

Opdracht

Verhalen, vieren en werkvormen – voor Kind op Zondag Uitgeverij Kwintessens

Kind op Zondag biedt gebruiksklaar materiaal voor kindernevendienst en zondagsschool om het evangelie dicht bij kinderen te brengen. Inspirerend voor leiding én voor kinderen.

Meer informatie over Kind op Zondag.


 

Opdracht

Communicatie en promotie Kinderbijbels.nl
Ark Mission

Kinderbijbels.nl is een online platform en matchingsite die mensen helpt in het kiezen van een kinderbijbel. Van alle beschikbare kinderbijbels van verschillende uitgeverijen staat er een objectieve bespreking op deze site.

Meer informatie over Kinderbijbel.nl.